weird logging issue...

classic Classic list List threaded Threaded
4 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

weird logging issue...

Nelligan, Steven M

I am using an outdated version of log4j, 1.2.17, I plan on  upgrading as soon as I can find the time.

 

I have found the following issue in the version I am running.

 

While the logger is running I am reviewing the results in “baretail.exe”

The first screen shows some logging errors as the script runs, the second show the same logfile after some more logging occurs.

The errors disappear.  Is this a known problem in this version?  Is there a workaround?

 

FYI, after reviewing the logfile, the missing information is no longer in the log file.

 

Thanks in advance

 

 

 

 

 

 

Steven M Nelligan
APPLICATION DEVELOPER

 
Facilities and Services

Information Technology Services
University of Illinois at Urbana-Champaign
Facilities and Services
1501 S. Oak Street | M/C 800
Champaign, IL 61820
217.244.8097 | other: 217.244.8097 | [hidden email]
www.fs.illinois.edu
 
                 



Under the Illinois Freedom of Information Act any written communication to or from university employees regarding university business is a public record and may be subject to public disclosure.

 

 

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

RE: weird logging issue...

Nelligan, Steven M

Sorry for the poorly formatted message.

Following are text version of the images

As Running:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mar 09, 2020 9:18:51 AM org.apache.catalina.startup.HostConfig deployWAR
INFO: Deploying web application archive G:\Tomcat7\webapps\account-request-ent.war
log4j:ERROR A "org.apache.log4j.ConsoleAppender" object is not assignable to a "org.apache.log4j.Appender" variable.
log4j:ERROR The class "org.apache.log4j.Appender" was loaded by
log4j:ERROR [org.apache.catalina.loader.StandardClassLoader@71811419] whereas object of type
log4j:ERROR "org.apache.log4j.ConsoleAppender" was loaded by [WebappClassLoader
  context: /account-request-ent
  delegate: false
  repositories:
    /WEB-INF/classes/
----------> Parent Classloader:
org.apache.catalina.loader.StandardClassLoader@71811419
].
log4j:ERROR Could not instantiate appender named "CONSOLE".
log4j:ERROR A "org.apache.log4j.RollingFileAppender" object is not assignable to a "org.apache.log4j.Appender" variable.
log4j:ERROR The class "org.apache.log4j.Appender" was loaded by
log4j:ERROR [org.apache.catalina.loader.StandardClassLoader@71811419] whereas object of type
log4j:ERROR "org.apache.log4j.RollingFileAppender" was loaded by [WebappClassLoader
  context: /account-request-ent
  delegate: false
  repositories:
    /WEB-INF/classes/
----------> Parent Classloader:
org.apache.catalina.loader.StandardClassLoader@71811419
].
log4j:ERROR Could not instantiate appender named "AR".
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

The bolded code above is what disappears...

Later:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mar 09, 2020 9:18:51 AM org.apache.catalina.core.StandardEngine startInternal
INFO: Starting Servlet Engine: Apache Tomcat/7.0.34
Mar 09, 2020 9:18:51 AM org.apache.catalina.startup.HostConfig deployWAR
INFO: Deploying web application archive G:\Tomcat7\webapps\account-request-ent.war
Mar 09, 2020 9:19:14 AM org.apache.catalina.startup.HostConfig deployWAR
INFO: Deploying web application archive G:\Tomcat7\webapps\account-utils-ent.war
Mar 09, 2020 9:19:27 AM org.apache.catalina.startup.HostConfig deployWAR
INFO: Deploying web application archive G:\Tomcat7\webapps\aimbilling.war
Mar 09, 2020 9:19:50 AM org.apache.catalina.startup.HostConfig deployWAR
INFO: Deploying web application archive G:\Tomcat7\webapps\aimsync.war
Mar 09, 2020 9:20:01 AM org.apache.catalina.startup.HostConfig deployWAR
INFO: Deploying web application archive G:\Tomcat7\webapps\approvalsetupent.war
Mar 09, 2020 9:20:16 AM org.apache.catalina.startup.HostConfig deployWAR
INFO: Deploying web application archive G:\Tomcat7\webapps\asset-utility-ent.war
Mar 09, 2020 9:20:30 AM org.apache.catalina.startup.HostConfig deployWAR
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Steven M Nelligan


From: Nelligan, Steven M <[hidden email]>
Sent: Monday, March 9, 2020 8:28 AM
To: [hidden email]
Cc: Duda, Patrick Raymond <[hidden email]>
Subject: weird logging issue...

I am using an outdated version of log4j, 1.2.17, I plan on  upgrading as soon as I can find the time.

I have found the following issue in the version I am running.

While the logger is running I am reviewing the results in "baretail.exe"
The first screen shows some logging errors as the script runs, the second show the same logfile after some more logging occurs.
The errors disappear.  Is this a known problem in this version?  Is there a workaround?

FYI, after reviewing the logfile, the missing information is no longer in the log file.

Thanks in advance

[cid:image001.jpg@01D5F5EC.9CA147C0]
[cid:image002.jpg@01D5F5EC.9CA147C0]





Steven M Nelligan
APPLICATION DEVELOPER

Facilities and Services
Information Technology Services
University of Illinois at Urbana-Champaign
Facilities and Services
1501 S. Oak Street | M/C 800
Champaign, IL 61820
217.244.8097 | other: 217.244.8097 | [hidden email]<mailto:[hidden email]>
www.fs.illinois.edu<http://www.fs.illinois.edu/>

[facebook]<https://www.facebook.com/UniversityOfIllinoisFacilitiesServices>    [twitter] <https://twitter.com/UofIFS>     [instagram] <https://www.instagram.com/uofifs/>     [youtube] <https://www.youtube.com/user/UofIFS>

[https://webtools.illinois.edu/webservices/js/ds/signature_logo.png]<http://illinois.edu/>

Under the Illinois Freedom of Information Act any written communication to or from university employees regarding university business is a public record and may be subject to public disclosure.


Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: weird logging issue...

Ralph Goers
I apologize, but none of the active developers here worked on that version of Log4j. It reached end-of-life in 2015.

Ralph


> On Mar 9, 2020, at 7:23 AM, Nelligan, Steven M <[hidden email]> wrote:
>
>
> Sorry for the poorly formatted message.
>
> Following are text version of the images
>
> As Running:
> ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
> Mar 09, 2020 9:18:51 AM org.apache.catalina.startup.HostConfig deployWAR
> INFO: Deploying web application archive G:\Tomcat7\webapps\account-request-ent.war
> log4j:ERROR A "org.apache.log4j.ConsoleAppender" object is not assignable to a "org.apache.log4j.Appender" variable.
> log4j:ERROR The class "org.apache.log4j.Appender" was loaded by
> log4j:ERROR [org.apache.catalina.loader.StandardClassLoader@71811419] whereas object of type
> log4j:ERROR "org.apache.log4j.ConsoleAppender" was loaded by [WebappClassLoader
>  context: /account-request-ent
>  delegate: false
>  repositories:
>    /WEB-INF/classes/
> ----------> Parent Classloader:
> org.apache.catalina.loader.StandardClassLoader@71811419
> ].
> log4j:ERROR Could not instantiate appender named "CONSOLE".
> log4j:ERROR A "org.apache.log4j.RollingFileAppender" object is not assignable to a "org.apache.log4j.Appender" variable.
> log4j:ERROR The class "org.apache.log4j.Appender" was loaded by
> log4j:ERROR [org.apache.catalina.loader.StandardClassLoader@71811419] whereas object of type
> log4j:ERROR "org.apache.log4j.RollingFileAppender" was loaded by [WebappClassLoader
>  context: /account-request-ent
>  delegate: false
>  repositories:
>    /WEB-INF/classes/
> ----------> Parent Classloader:
> org.apache.catalina.loader.StandardClassLoader@71811419
> ].
> log4j:ERROR Could not instantiate appender named "AR".
> ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
>
> The bolded code above is what disappears...
>
> Later:
> ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
> Mar 09, 2020 9:18:51 AM org.apache.catalina.core.StandardEngine startInternal
> INFO: Starting Servlet Engine: Apache Tomcat/7.0.34
> Mar 09, 2020 9:18:51 AM org.apache.catalina.startup.HostConfig deployWAR
> INFO: Deploying web application archive G:\Tomcat7\webapps\account-request-ent.war
> Mar 09, 2020 9:19:14 AM org.apache.catalina.startup.HostConfig deployWAR
> INFO: Deploying web application archive G:\Tomcat7\webapps\account-utils-ent.war
> Mar 09, 2020 9:19:27 AM org.apache.catalina.startup.HostConfig deployWAR
> INFO: Deploying web application archive G:\Tomcat7\webapps\aimbilling.war
> Mar 09, 2020 9:19:50 AM org.apache.catalina.startup.HostConfig deployWAR
> INFO: Deploying web application archive G:\Tomcat7\webapps\aimsync.war
> Mar 09, 2020 9:20:01 AM org.apache.catalina.startup.HostConfig deployWAR
> INFO: Deploying web application archive G:\Tomcat7\webapps\approvalsetupent.war
> Mar 09, 2020 9:20:16 AM org.apache.catalina.startup.HostConfig deployWAR
> INFO: Deploying web application archive G:\Tomcat7\webapps\asset-utility-ent.war
> Mar 09, 2020 9:20:30 AM org.apache.catalina.startup.HostConfig deployWAR
> ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
>
>
> Steven M Nelligan
>
>
> From: Nelligan, Steven M <[hidden email]>
> Sent: Monday, March 9, 2020 8:28 AM
> To: [hidden email]
> Cc: Duda, Patrick Raymond <[hidden email]>
> Subject: weird logging issue...
>
> I am using an outdated version of log4j, 1.2.17, I plan on  upgrading as soon as I can find the time.
>
> I have found the following issue in the version I am running.
>
> While the logger is running I am reviewing the results in "baretail.exe"
> The first screen shows some logging errors as the script runs, the second show the same logfile after some more logging occurs.
> The errors disappear.  Is this a known problem in this version?  Is there a workaround?
>
> FYI, after reviewing the logfile, the missing information is no longer in the log file.
>
> Thanks in advance
>
> [cid:image001.jpg@01D5F5EC.9CA147C0]
> [cid:image002.jpg@01D5F5EC.9CA147C0]
>
>
>
>
>
> Steven M Nelligan
> APPLICATION DEVELOPER
>
> Facilities and Services
> Information Technology Services
> University of Illinois at Urbana-Champaign
> Facilities and Services
> 1501 S. Oak Street | M/C 800
> Champaign, IL 61820
> 217.244.8097 | other: 217.244.8097 | [hidden email]<mailto:[hidden email]>
> www.fs.illinois.edu<http://www.fs.illinois.edu/>
>
> [facebook]<https://www.facebook.com/UniversityOfIllinoisFacilitiesServices>    [twitter] <https://twitter.com/UofIFS>     [instagram] <https://www.instagram.com/uofifs/>     [youtube] <https://www.youtube.com/user/UofIFS>
>
> [https://webtools.illinois.edu/webservices/js/ds/signature_logo.png]<http://illinois.edu/>
>
> Under the Illinois Freedom of Information Act any written communication to or from university employees regarding university business is a public record and may be subject to public disclosure.
>
>



---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: [hidden email]
For additional commands, e-mail: [hidden email]

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

RE: weird logging issue...

Nelligan, Steven M
If I upgrade to the latest and best, would this fix this issue?

It appears that the internal log4j errors are disappearing from the logfile.


STEVEN M NELLIGAN


-----Original Message-----
From: Ralph Goers <[hidden email]>
Sent: Monday, March 9, 2020 9:32 AM
To: Log4J Users List <[hidden email]>
Cc: Duda, Patrick Raymond <[hidden email]>
Subject: Re: weird logging issue...

I apologize, but none of the active developers here worked on that version of Log4j. It reached end-of-life in 2015.

Ralph


> On Mar 9, 2020, at 7:23 AM, Nelligan, Steven M <[hidden email]> wrote:
>
>
> Sorry for the poorly formatted message.
>
> Following are text version of the images
>
> As Running:
> ----------------------------------------------------------------------
> ----------------------------------------------------------------------
> ---------------------------- Mar 09, 2020 9:18:51 AM
> org.apache.catalina.startup.HostConfig deployWAR
> INFO: Deploying web application archive
> G:\Tomcat7\webapps\account-request-ent.war
> log4j:ERROR A "org.apache.log4j.ConsoleAppender" object is not assignable to a "org.apache.log4j.Appender" variable.
> log4j:ERROR The class "org.apache.log4j.Appender" was loaded by
> log4j:ERROR [org.apache.catalina.loader.StandardClassLoader@71811419]
> whereas object of type log4j:ERROR "org.apache.log4j.ConsoleAppender"
> was loaded by [WebappClassLoader
>  context: /account-request-ent
>  delegate: false
>  repositories:
>    /WEB-INF/classes/
> ----------> Parent Classloader:
> org.apache.catalina.loader.StandardClassLoader@71811419
> ].
> log4j:ERROR Could not instantiate appender named "CONSOLE".
> log4j:ERROR A "org.apache.log4j.RollingFileAppender" object is not assignable to a "org.apache.log4j.Appender" variable.
> log4j:ERROR The class "org.apache.log4j.Appender" was loaded by
> log4j:ERROR [org.apache.catalina.loader.StandardClassLoader@71811419]
> whereas object of type log4j:ERROR
> "org.apache.log4j.RollingFileAppender" was loaded by
> [WebappClassLoader
>  context: /account-request-ent
>  delegate: false
>  repositories:
>    /WEB-INF/classes/
> ----------> Parent Classloader:
> org.apache.catalina.loader.StandardClassLoader@71811419
> ].
> log4j:ERROR Could not instantiate appender named "AR".
> ----------------------------------------------------------------------
> ----------------------------------------------------------------------
> ----------------------------
>
> The bolded code above is what disappears...
>
> Later:
> ----------------------------------------------------------------------
> ----------------------------------------------------------------------
> ---------------------------- Mar 09, 2020 9:18:51 AM
> org.apache.catalina.core.StandardEngine startInternal
> INFO: Starting Servlet Engine: Apache Tomcat/7.0.34 Mar 09, 2020
> 9:18:51 AM org.apache.catalina.startup.HostConfig deployWAR
> INFO: Deploying web application archive
> G:\Tomcat7\webapps\account-request-ent.war
> Mar 09, 2020 9:19:14 AM org.apache.catalina.startup.HostConfig
> deployWAR
> INFO: Deploying web application archive
> G:\Tomcat7\webapps\account-utils-ent.war
> Mar 09, 2020 9:19:27 AM org.apache.catalina.startup.HostConfig
> deployWAR
> INFO: Deploying web application archive
> G:\Tomcat7\webapps\aimbilling.war Mar 09, 2020 9:19:50 AM
> org.apache.catalina.startup.HostConfig deployWAR
> INFO: Deploying web application archive G:\Tomcat7\webapps\aimsync.war
> Mar 09, 2020 9:20:01 AM org.apache.catalina.startup.HostConfig
> deployWAR
> INFO: Deploying web application archive
> G:\Tomcat7\webapps\approvalsetupent.war
> Mar 09, 2020 9:20:16 AM org.apache.catalina.startup.HostConfig
> deployWAR
> INFO: Deploying web application archive
> G:\Tomcat7\webapps\asset-utility-ent.war
> Mar 09, 2020 9:20:30 AM org.apache.catalina.startup.HostConfig
> deployWAR
> ----------------------------------------------------------------------
> ----------------------------------------------------------------------
> ----------------------------
>
>
> Steven M Nelligan
>
>
> From: Nelligan, Steven M <[hidden email]>
> Sent: Monday, March 9, 2020 8:28 AM
> To: [hidden email]
> Cc: Duda, Patrick Raymond <[hidden email]>
> Subject: weird logging issue...
>
> I am using an outdated version of log4j, 1.2.17, I plan on  upgrading as soon as I can find the time.
>
> I have found the following issue in the version I am running.
>
> While the logger is running I am reviewing the results in "baretail.exe"
> The first screen shows some logging errors as the script runs, the second show the same logfile after some more logging occurs.
> The errors disappear.  Is this a known problem in this version?  Is there a workaround?
>
> FYI, after reviewing the logfile, the missing information is no longer in the log file.
>
> Thanks in advance
>
> [cid:image001.jpg@01D5F5EC.9CA147C0]
> [cid:image002.jpg@01D5F5EC.9CA147C0]
>
>
>
>
>
> Steven M Nelligan
> APPLICATION DEVELOPER
>
> Facilities and Services
> Information Technology Services
> University of Illinois at Urbana-Champaign Facilities and Services
> 1501 S. Oak Street | M/C 800
> Champaign, IL 61820
> 217.244.8097 | other: 217.244.8097 |
> [hidden email]<mailto:[hidden email]>
> www.fs.illinois.edu<http://www.fs.illinois.edu/>
>
> [facebook]<https://www.facebook.com/UniversityOfIllinoisFacilitiesServices>    [twitter] <https://twitter.com/UofIFS>     [instagram] <https://www.instagram.com/uofifs/>     [youtube] <https://www.youtube.com/user/UofIFS>
>
> [https://webtools.illinois.edu/webservices/js/ds/signature_logo.png]<h
> ttp://illinois.edu/>
>
> Under the Illinois Freedom of Information Act any written communication to or from university employees regarding university business is a public record and may be subject to public disclosure.
>
>



---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: [hidden email]
For additional commands, e-mail: [hidden email]


---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: [hidden email]
For additional commands, e-mail: [hidden email]